Saturday, November 3, 2012

::Lunas Berherba D' Herbs...

Weh korang, penah tak dengar produk ni? Aku dapat tau pun via paper.  Pastu kat opis gugel-gugel kejap tengok apa kelebihannya. Lunch time pegi Tesco terus cari produk nie.  Bukan apa, aku dah tak tahan dengan resdung nie.  Dah tahap kritikal dah ni.  Asyik selsema je memanjang.  So aku nak try tengok produk nie ok ke tak.


Produk Lunas Herba daripada D' Herbs..  Aku beli Lunas Herbal Soap (RM 24.90) dan Lunas Bedak Berherba ( RM 18.90).  Korang agak-agak, berkesan tak aku pakai nie?


Lunas Herbal Soap

Dihasilkan daripada herba yang bermutu tinggi dari gabungan teknologi tinggi dan kaya dengan multivitamin.  Ia mencuci dengan lembut, menyegar, membantu mengurangkan masalah jerawat akibat resdung pada majah sekaligus mengembalikan keremajaan kulit.  Sesuai digunakan di semua peringkat umur, lelaki mahupun wanita.

Wahhhh... kalo ceni jelita la aku nanti khennnnn????  Takpe-takpe kita tunggu hasilnya nanti meletopsss ke idok.

Lunas Bedak Berherba
Untuk kesan beganda, sabun tadi kena guna bersama Bedak berherba nih.   Bedak ni kena bancuh dengan air sejuk then sapu dimuka hingga rata.

Oh, bertambah jelita lah aku kalo produk ni berkesan.  Kalo idok, berusahalah lagi ye..  Usaha tangga kejayaan.

Nie rupa sabun and bedak tue..  Oh, aku bukan duta produk ea. Aku hanya pengguna baru yang inginkan perubahan supaya resdung aku berkurang.  Nanti aku akan update apa perubahan yang akan berlaku.  Kalo berjaya, boleh ler suruh orang lain try pulak..

Jom kita cantik-cantik...

Luv, xoxo...

44 comments:

  1. Salam..bagus ke tak sabun tu?ada apa2 perubahan yang baik ke?

    ReplyDelete
  2. So far ok la setakat nie, tp belum sepenuhnya.. hehe :)

    ReplyDelete
  3. Sya 4hari gune mmg npk la kecut jerawat....n bgkak jerawat sikit2 bkurangan

    ReplyDelete
  4. Sya 4hari gune mmg npk la kecut jerawat....n bgkak jerawat sikit2 bkurangan

    ReplyDelete
  5. Sya 4hari gune mmg npk la kecut jerawat....n bgkak jerawat sikit2 bkurangan

    ReplyDelete
  6. Sya 4hari gune mmg npk la kecut jerawat....n bgkak jerawat sikit2 bkurangan

    ReplyDelete
  7. sis..muka cmne? hilang dah resdung? saya nak try guna sabun ni la..

    ReplyDelete
  8. Salam nak tanya,akak pakai oke ke? Saya takde resdung tapi jerawat saya teruk sgt mengalahkan org resdung dah.So far akak pakai nmpk kesannya tak?

    ReplyDelete
  9. Salam..kak, mcmna skrg kesan pakai sabun tu? sy salah seorg pngguna dh sbln... tp kesannya.....xmmuaskan(dh bhnti guna)...mgkn xssuai dgn kulit... jrwat brtmbah2 sgt..bngkak2...gatal2...n tekak pn pedih... xpsti ini kesan awl lps tu akan kurang @ mnunjukkan mmg xssuai lngsung.. cousin sy y cdgkan..dia guna ok..skrg muka licin sgt...

    ReplyDelete
    Replies
    1. your cousin muka berjerawat gak kew sebelum nie??

      Delete
    2. ni pengalaman saya la, sblm ni mmg muka ada jerawat, pastu dah hilang, bila time pregnant skrg jerawat naik balik teruk gak la, try beli sabun lunas ni, mmg rs sakit sgt2 muka ni n jerawat tumbuh dgn teruk sekali mgkn sbb pembawakan budak.. lama2 pakai jerawat dah kurang cuma ada sket2 je lagi n nak hilangkan parut je susah..

      Delete
  10. mcm sy pulak...mmg ada mslh jerawat ngn resdung....sy try je sabun ni makin bnyk pulak jerawat
    keluar....bernanah skli pulak too....sy xthu dear mmg keluar kn semua ye ke ape.....pakai bedak jerawat
    ye pn xnk kempis jerawat ni...makin membesar pulak...aduuiiiii....hehehe

    ReplyDelete
  11. produk ni mmg ok..saya guna mula2 mmg rse nk stop sbb muka jd bernanah nk makin teruk..tp xlama seminggu je..lepas 2 da kecut..sekarang muka ok xteruk macam dulu..gatal2 pun kurang..:)

    ReplyDelete
  12. Saje nak kongsi.... sy bru gune 1 minggu... da nampak kesan... jerawat besa da x tumbuh... muke da bersih... produk ni mmg bekesan tuk kulit muke sy... sy akan menjadi pnggune setia...

    P/S mule2 gune agak risau sbb jerawat nanah mkn tumbuh tp ble cuci muke jerawat jd cpt masak.. so sy sabakn dr tuk x pts ase gune.. finally result yg teramat baek sy dpt... ap yg sy dpt pikekan mse start gune tu muke start nak kuarkn sume kotoran kat muke.. tu yg tmbh jerawat... so jgn pts ase ye gune...

    ReplyDelete
  13. assalamualaikum..saya dh sebulan pkai sabun 2 xpi x nmpk lgi kesan2 mula ilang ka kecut ka...saya dh bli sabun yg kedua nie sbb mak saya sruh pkai....xpi sy x pasti bla la bleh ilang jerawat+resdung nie..agak2 amik msa brapa bulan nk ilang eh..????

    ReplyDelete
  14. assalamualaikum.. alhamdulilah sy dah gune produk ni dah 5 bulan ,, dah nampak perubahan daripada sebelum memakainya, org lain juga turut memujinya perubahan ke atas kulit sy.. tapi tak 100% perubahan ambil masa tuk dapatkn kulit muka yang diingini.. lebih elok makan pilnye sekali supaya boleh dpt kesan berganda.. orite ,,

    ReplyDelete
  15. mcm 2 eh??lma gak ar nk ilang..ok.x pa sy cuba pkai lma skit..pape nnti sy bgi tau laen..ok...:)

    ReplyDelete
  16. saye gune sabun ni jerawat kecil tumbuh kat dahi. memang ke camtu? btw saye guna dah seminggu

    ReplyDelete
  17. Mula2 gune sabun ni muka jd elok... Sminggu lepas tu, jerawat byk sgt tumbuh... Ni ngah besabar, mungkin lepas ni ok kot jerawat nih... Nk bli kpsul die skali... Usaha dlu.. InsyaAllah ad hasil

    ReplyDelete
  18. saya pon dah try guna produk ni....seminggu lebih dah nampak kesan..jerawat kecut dan benda2 putih yang ada kat hidung akibat resdung pon dah berkurang...

    ReplyDelete
  19. saya mmg ade masalah jerawat..xtau laa sebb resdung atau pun x..ni ngah try guna produk ni..sbb ari2 tgk mmbe mmg ok je..jerawat dia sbblum ni teruk dah ok laa klo nak bndingkan sebelum ni..tapi lupe lak nak tnye dia dah pakai berapa lame..huhuuh..masuk arini dah 5hari sy pakai..nmpak cam jerawat kat muka ini makin tertambah lagi je..takut pulak rase nye..isau laa makin teruk..dahlah ramai tegur muka ni makin teruk...=(
    bile dok bace comment korg sume..sy rase nak cube bertahan laa..mne tau kot dia nak buang kotoran2 tu sume..hope cmtu laa..sme2 kita tgk nnt..=)

    ReplyDelete
  20. sye ad jrwt resdung yg truk . bru 3 ari gne mke dh krg brmnyk n lmbut ja . tapi jrwt baru byk kuar . btl ke dy kua kn kotoran ?

    ReplyDelete
  21. setakat ni saya pakai pun dah lebih kurang 3 minggu, jerawat makin tumbuh tapi bila saya tanya mak saya dia kata sabun ni mengeluarkan kekotoran. jadi setakat ni saya cuba dan cuba nampak juga lah hasil dia yang jerawat makin kecut dan kekotoran tu hampir hilang. saya cadang kepada anda semua gunakan Sabun dan Kapsul nya sekali.

    ReplyDelete
  22. saya dah guna benda ni lama..dari tahun lepas..mmg bagus benda nih..dari jerawat saya berterabur kat muka terus kecut..tapi saya kena selalu pakai dan berpantang sbb saya masih muda dan jerawat sng nak tumbuh balik..tapi apapun..kesan dia mmg ketara..bagus sngt..jerawat yg bessar pun boleh hilang..now saya cuma nak hilangkan parut jerawat jee..tq d'herbs huhuhu :') kalau tak mesti muka saya masih banyak jerawat..

    ReplyDelete
  23. saya rasa kena berhati takut terbeli produk tiruan, itu yg tak jadi. Saya cadangkan baik beli di farmasi sahaja produk Lunas ni kalau tak tahu macamana nak detect yg tiruan @ tak kan.. satu yg saya confuse. Plastik sabun saya warna putih kertas tu.. akak punya kat atas tu dlm plastik jernih?? maknanya tak sama la kan...urm..

    ReplyDelete
  24. saya punya dalam plastik kertas putih tulah..mungkin yg tu lama kot..yg baru mungkin dalam kertas putih..

    ReplyDelete
  25. Baru je cuba.. but ada jerawat baru tumbuh.. tapi katanya untuk hilangkan kotoran.. tapi tak tahulah.. but.. try lagi..

    ReplyDelete
  26. Kak, ada perkembangan ke tentg produk ni? OK ker x? Klau blh post lah gmbr sebahagian kulit akak tu spya kita (pembaca) dpt tentukan sma ada produk ni berkesan atau x.

    ReplyDelete
  27. Salam..muka sy xdela bnyk jrawat sgt tp hdung kerap gtal n bersin..dkat hdung penuh dgn bintik hitam.agak2 ssuai jgk ke produk ni untk mslh bntik htam akibat rsdung?sape2 mohon info.

    ReplyDelete
  28. Sy dpt th dr rakan Fb mcm mn nk rawat resdung dgn cara paling mudah. Tapi nk wat rawatan ni kena than geli lah.

    Caranya,

    -ambil 10 helai daun pandan then hiris mcm buat daun bunga rampai. Then perah 8 biji limau nipis dlm hirisan td. gaul smpai sebati. nanti dia akan membentuk sebatian baru. Sapu dekat muka di antara pukul 10-3 ptg sbb waktu tu ulat resdung tgh aktif. Buat 3 kali dalam seminggu. Bila dia kering, anda akan lihat ulat resdung akan keluar dari muka. Selalunya tempat paling banyak keluar dekat kening. Alas kertas atau kain hitam atas peha. Ulat resdung attract dgn warna hitam.

    Trylah. Sy dh buat dua hari. Dan mmg benar ulat resdung keluar. Tapi dekat kawasan pipi dan bawah dagu. Pakai sampai rasa hidung tak gatal dah bersin.

    P/s: Waktu lepas sapu tu, muka mmg rasa pedih sikit dan gatal-gatal. Kalau rasa pedih sgt, better berhenti pakai dulu. kalau ada ulat resdung yg tersekat, anda tarik dia keluar.

    ReplyDelete
  29. Saya pyew ktas putih....takot tiruan pyew lar..aduh..huh..tlong brikn ktrgan ley x..

    ReplyDelete
  30. Sy guna produk ni dah 2 minggu.. Sebelum ni muka sy agak teruk.. Strees sgt kot.. Sy x tau nk guna produk apa.. Sbb kulit sy sgt sensitif.. Sy cuba pakai set lunas resdung dhebs ni (sabun, bedak dan kapsul).. Hari pertama guna saya dah nampak perubahan.. Jerawat yg ada kat muka jadi kering.. Pastu ada je jerawat naik.. Maybe sbb nk mengeluarkan kotoran.. Tp nasib baik tak naik banyak mcm org lain.. Skrg nk bg jerawat habis keluar, pastu hilangkan parut plak.. So far mmg berpuas ati dgn set lunas.. :)

    ReplyDelete
  31. sya ad guna juga..mula2 guna tu kulit kt pipi tbe2 jadi merah n mengelupas kt tmpt jerawat slalu naik,lps bpe hri,kulit melupas tu dh tade n jerawat pn tak naik dah..skrng pkai Lunas bedak berherba je...nk share, klo ad mslh kulit,try lha produk Bunga Tanjung ,produk 100% bhn asli tanpa bhn kimia..sya dh search dh bhn2 dlm produk nie..InsyaAllah berkesan...^.^

    ReplyDelete
  32. sy gak msalah jerawat tahap menanah berlopak luka2 whiteheads n blackheads sampai terpaksa tempek bedak tebal2 tutup jerawat, dh mengalaminya selama 14 tahun...huhu dahsyat kan? sy guna sabun n bedak lunas tu mula2 risau gak sbb tetiba je mengencanh kulit muka, esok dh keluar jerawat batu x bermata kat dagu n kat kening, hairan la kan...tapi pastu sekejap je masak n pecah sendiri. skrg dahi sy dh x terasa lgi whiteheads yg keras2 sprti sbelumnya n lubang2 muka pun makin menutup, syukur...tapi masih la byk lagi nak repair muka sy ni, hehe.

    ReplyDelete
  33. Saya pengguna sabun ni....baru try sabun je mula2.....pastu jerawat naik....jd sya beli set....siap toner dan krim siang mlm.....Alhamdulillah. ....jerawat kecut...tp jerawat kecik2 keluar....tp skg masih bertahan utk gunakan sbun ni...sebab saya bru try 1 g 2 sabun...n bru 1bln cuba....nak tgk lg 2 bln.... l

    ReplyDelete
  34. Salam. Nak share... saya guna Sabun Resdung Al Taqwa n bedak sejuk Resdung Al Taqwa. Alhamdulillah...dah kurang pening kepala. Dulu kalau pening sikit saya kena makan Panadol n kerap selsema n demam. Jerawat pun kering.. cuma tak berhenti lagi naik jerawat. Tapi bahagian dahi dah kurang naik berbanding dulu. Harga dia pun murah lagi drp dherbs. Kadang2 ambil kapsul herba Al Taqwa.. memang tak bersin, rasa panas dalam. Saya buka kapsul dia n campur madu sikit. Not Bad.

    ReplyDelete
  35. Salam. Nak share. Sy xde resdung. Tp saya pakai sabun and bedak ni jugak. 2 hari pakai parut jerawat dah makin pudar. Jerawatdah tak tumbuh. Saya punya muka jenis yg tak byk jerawat tapi klu sekali tumbuh, besar mengalahkn lubang hidung. Bedak tu jgn tinggal. Alhamdulillah. Mmg bkesan untuk saya :)

    ReplyDelete
  36. assalamualaikum. nak tanya. kalau saya pakai pencuci muka dherbs utk kecerahan, then pakai bedak lunas ni okey tak? sebab tak tau pulak ada sabun dia dulu sebelum tu.
    nak tanya lagi ni, kena pakai 1plastik ke utk skali pakai?

    ReplyDelete
  37. Salam...saya baru start pakai sabun lunas D'herb dgn bedak sekali smlm. Sebelum ni muka saya OK. Tapi 2-3 minggu lepas naik jerawat and muka rasa gatal2. Lepas consult dgn mak saya dia pun suruh cuba sabun D'Herb..say apun apa lagi..malam smlm jugak sy pi beli..balik terus cuba. Mmg best sangat sabun dia rasa berherba dan sejuk. Lepas tu saya terus guna bedak untuk setengah jam. Lpas cuci semua mmg rasa sejuk and dh tak rasa gatal lagi. Hari ni pun muka dah tak gatal. Happy sangat!!.. so sy nak cuba dulu seminggu dua tgk mcmmana hasilnya..Jerawat ni pun rasa mcm cool down sikit..xdela menggatal lagi..

    ReplyDelete
  38. Assalam. Sy bru mula pakai sabun n bedak dherbs ni smlm. Beserta dgn krim jerawat dia jgk. Sy ada resdung yg teruk. Jerawat brnanah2 kat pipi ni. Mudah-mudahan produk dherbs ni dpt mmbantu sy kurangkn masalah muka ni. Dan jgn lupa doa supaya Allah kurangkn mslh muka kita ;)

    ReplyDelete