Friday, November 30, 2012

:Deco-deco ala inggeris...

Weh, sapa minat deco-deco? Aku pasti ramai yang suka deco rumah, deco dapur, deco bilik kan?  Sapa yang taknak rumah cantik, tol x? Aku pun suka, tak sabar nak mendeco rumah baru nanti.. hewhew..

Raya haji lepas pegi rumah maksu.  Maksu ajak pegi rumah jiran dia.  Sebab maksu aku cakap kawan dia ni pandai deco-deco rumah.  Oh i likeeee  !!!!  Terus gedik nak pegi.  Over tau  !!!

Tema rumah dia ala-ala inggeris, vantage giteww...  Misti ramai yang minat vantage kan?  Wife kawan Zery pun minat giler deco ala inggeris ni.  Hari tu pegi rumah dia macam duk kat Australia.  Tak payah nak susah payah beli tiket fligt nak pegi oversea, kihkihkih...

Ok berbalik pada rumah kawan maksu.  Kawan maksu lupa plak nama dia.  Dorang setaman kat Bandar Putra Bertam.  Korang tau tak kat mana tu? Kalo tak tau sila gugel okeh !!


My maksu n my kazen, mimi...  Kami sekarang berada di rumah kawan maksu.  See, santekkkk kan? Aku macam tak pecaya.  Rumah kluster je pun, tapi masuk dalam macam banglo.  Bangga aku, nak jugakkkkkk  !!!!


Ish, nak jugak enterframe mamat nih. Ok la i bagi chance u posing-posing... ppffff  !!!


Anak tuan rumah.  Ni kat ruang tamu...


Kat ruang tamu jugak ni...  Bagus anak-anak dia, langsung tak usik apa mak dia susun.  Kalu aku kecik-kecik dulu jangan harap mak aku dapat deco cantik-cantik ceni. Muahahaha...


Suka tengok bunga cantik-cantik nie...  Gewaaaammmmmnyerrrr!!!


Tengok tu, kreatif rite?  Siap ada rama-rama lak tu. Ko hadooo??? Aku takda, so diam !!!


Berapa la kosnya kan? Akak ni cakap dorang shoping kat Taiping.  Giler jauh, sekarang kat Sungai Petani pun dah ada.


Ni ha suami tuan rumah.  Untung kalu dapat suami yang ada minat sama dengan isteri.  Nak buat apa pun misti dapat sokongan.  Balik tu aku cakap kat Zery, "sayang cantik kan rumah kakak tu?.  Nanti rumah kita, kita deco cantik-cantik macam tu tau". Zery cakap, " Tak mau la, banyak barang nampak serabut.  Nak simple-simple ja tapi cantik".  Baiklahhhhhhh  !!!  Terus musnah impian aku nak berala-ala inggeris. #nangis#

Korang yang minat ala-ala vantage ni boleh la jadikan rujukan ye.  Kat dapur pun dia deco cantik jugak, semua ala-ala inggeris.  Tapi aku kan pemalu, segan la nak ambik gambar.  yang best tu dalam bilik air siap ada itik hiasan lagi tu, ada batu-batu.  Hei, cemana dorang mandi ni?

Best kan rumah cantik? Baru tenang je fikiran.  Jom kita deco-deco...

Luv, xoxo...




2 comments:

  1. Salam Tuan tanah..:) cantik la deco dia buat...pandai tuan umh tu

    ReplyDelete
  2. wslm dear...itu la, cantik sgt...Nice !!!

    ReplyDelete