Monday, March 19, 2012

:: Doorgift Kawen ..

Aku bertuah sebenarnya sebab mak abah aku support sumenya sepanjang majlis kawen aku neh.  Tengs mak n abah, luv u ols damn much lah, muah  !!!  Cian mak abah kan, banyak habis duet...sobsobsob...

Ntah berapa ribu dorang keluarkan duet kan? huhuhuhuuu...  Doorgift pun sume dorang yang support untuk bagi kat tetamu.  Start bulan December tahun lepas dah siap packing doorgift.  Punya la banyak, sampai lepas kenduri pun ada lagi. Siap sedekah kat jiran sebelah umah plak untuk majlis kenduri anak dia.  hahahahhaa.... memang terbaek la mak n abah.  Biar lebih takpe dari x cukup, cewahhh....

Tapi doorgift untuk kawan-kawan, pakatan mentara, sedara-mara punya aku sendiri yang sediakan.  Disebabkan bajet aku ciput, aku buat yang simple-simple jer...  Aku bukannya kaya pun nak buat vogue-vogue kan?  Asal aku ikhlas untuk hadiahkan kepada kengkawan n sedara mara yang bersusah payah hadirkan diri memeriahkan majlis aku neh ... cewah ayat, kemain ko kan ayu ???



Pensil kiut miut nie main beli kat AtoZ Wedding House, ala murah jer nih...  Tak silap sebatang RM1 kot..  Aku kan dasar kedekut, main beli yang murah-murah jer...  hahahahhahaaa... Dasarrrrrrr  !!!!  Suka pensil nie, ada bunga comel kat atas tue.... like  !!!


Buah pala gula, kalu tak silap kat penang orang panggil pala sagat kot.  Famous cket la kat sini.  Saja nak buat kelainan bagi nie kat tetamu sebab ramai kawan-kawan aku datang dari luar Penang. Baru la nampak anak penang sejati kan???  Cisssss.....  U ols kalu nak dapatkan buah pala nie dengan harga yang murah boleh la ke terminal bas atau sekarang nie dikenali sebagai penang sentral.  U ols pegi kedai yang hujung sekali okeh, makcik tu very da baik hati... :)


Aku saja belikan mug yang kecik ni sebab kiut.  Ke sebab ko xda bajet n kedekut ayu? hahahaha...  takda la, under bajet lagi, pilih yang ni untuk matchkan dengan kotak doorgift. Kang x muat pulak kang.  Nie pun murah je, aku dapat Sebijik mug ni dengan harga Rm0.80 ajer...  Murah kan, kan, kan?  Kalu nak tau kat mana aku dapat? Rahsiaaa......  hahahahhahaaa...


Gula-gula ni makteh aku yang sponser.  Siap packing ada riben lagi.  Terbaek la Ateh... Luv u much. Muah...


Bagi memberkati lagi perkahwinan kami, aku saja nak kan kelainan untuk doorgift.  Aku tempah buku doa ni untuk dihadiahkan kepada tetamu.  kalu dorang baca, kami pun dapat pahala kan? tu pun kalu dorang baca la.. eh, ke dorang simpan je? hahahaha...  Buku 40 da rabbana nie aku tempah kat SBS Kad Kawen di Kulim Kedah.  Murah ja, 1 buku RM1 jer... kalu lagi banyak lagi murah okeh...  U ols pun, jom la buat kelainan jugak agar apa yang kita bagi dapat dimanfaatkan bersama-sama tetamu.  Cewahhhh....


Nie aja yang aku mampu bagi...  Malas aku nak bagi kueh muih nanti xtahan lama.. bagi yang simple-simple jer.  Yang pasti ianya dapat dimanfaatkan bersama. Dorang xbuang apa yang kita bagi, tu lebih penting kan.  totally semua nie murah ajer...  u ols pun jom la tiru ai...hehehhee...  eh xleh, u ols buat lagi grand okeh.  Ai buat simple-simple jer, sebab ai orang susah... sobsobsob...


Kotak special ni disponser khas oleh maksu aku.  Tengs maksu, susah nak dapat kotak nie.  Nasib baik maksu sponser....Yeaaaaaa....  Luv u lah maksu.


Nie doorgift untuk mentara and sedara mara...


Taraaaaa....  Nie la hasilnya.  Main sumbat dalam kotak jer...  Yang pasti reben opkos la kena ikut tema u olsss... 

Kepada kawan-kawan yang belum dapat doorgift nie bole la contact-contact aku okeh.. ada banyak lagi yang lebih.  Aku pun xtau sapa yang dapat sapa yang tak, busy sangat dats day.  Huhuhuhuhuu...

Ok la, tu je yang aku nak share untuk doorgift.  Nanti aku buat entry untuk majlis kawen and bertandang pulak ya.  Tunggu....

To be continue...

Luv, xoxo...

8 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Salam Mia, berapa kos untuk semua ni?..

    ReplyDelete
  3. salam mia.. kat nama tempah buku doa tue??

    ReplyDelete
  4. hye,,hani nk tnya buku doa tu beli kat mana,leh bgt add x

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum
    Mug tu beli kat mana yeA???

    ReplyDelete